Környezetvédelem

Manapság gyakran hallani a környezetszennyezés, a környezetvédelem és a környezettudatosság kifejezéseket. Mindenki állíthatja, hogy fontos számára a környezetvédelem, de attól még nem biztos, hogy valóban erre törekszik. Takarítócégként kifejezetten kötelességünknek érezzük a természetet óvni, minimálisra szorítani annak szennyezését.

Mint munkánkban a takarításban is, a környezetvédelemben is a professzionalitásra törekszünk. Törekvéseinket három fő pontban lehet összefoglalni.

Tisztítószerek környezettudatos alkalmazása

Az első a szerek tudatos használata, felhasználása. Munkánk során elengedhetetlen a tisztítószerek, vegyszerek használata, de ezek tudatos felhasználásával nagyban csökkenteni lehet a környezetre gyakorolt hatásukat. A szerek folyamatos fejlesztésének köszönhetően egyre több esetben ki is lehet váltani a használatukat öko tisztítószerekkel, zöld szerekkel.

Tartós eszközök használata

Ezek mellett fontosnak érezzük a jó minőségű eszközök használatát. Vállalatunk tevékenységéből adódóan sok eszközt, gépet használ munkái során. A tartósabb eszközök hosszú élettartama csökkenti a beszerzések sűrűségét, így vállalatunk kevesebb hulladékmennyiséget termel az adott időszakra vetítve, ezzel is csökkentve a környezetre gyakorolt hatását.

Logisztika optimalizálása

A harmadik pont a helyi munkaerő alkalmazás optimalizálása. A helyi munkavállalók alkalmazásával csökkenteni lehet a szervezési igényeket, a szükségtelen utazást, ezáltal a károsanyag-kibocsátást. A szereket szállítását is minimálisra próbáljuk szorítani, illetve támogatjuk a helyi beszerzést.

 

Szorgalmazzuk a szelektív hulladékgyűjtést, és a modern hulladékgyűjtési-, kezelési technikák bevezetését is.

Mindezek összessége garantálja, hogy vállalatunknak a lehető legkisebb az ökológiai lábnyoma.

 

Kérjen ajánlatot!